top of page

Ankogel in the top 5 of the quietest ski resorts in the Alps | ski area Ankogel




Niet voor niets wordt de gemeente Mallnitz met zijn 765 inwoners ook wel de "Poort naar de Hohe Tauern" genoemd. Sinds de oprichting van het grootste nationale park in de Alpen aan het einde van de 20e eeuw, heeft het behoud en het zorgvuldige gebruik van de natuur hier de hoogste prioriteit. Als gecertificeerd bergbeklimmersdorp biedt Mallnitz ook een toeristisch programma dat rekening houdt met tradities, natuur en vele activiteiten. Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat bezoekers ook gemakkelijk te bereiken zijn met het openbaar vervoer.

Op slechts een paar kilometer van het dorpscentrum ligt de kabelbaan Ankogelbahn, die je tot ongeveer 2700 meter hoogte brengt naar het kleine, fijne skigebied Ankogel met 25 kilometer aan pistes. De toeristenmassa's blijven op de machtige naburige Mölltaler gletsjer, dus het is meestal heerlijk rustig op de Ankogel en er ligt veel natuursneeuw.


Als je jezelf na het skiën wilt belonen met een biertje, kan dat in het Hannoverhaus, in de Hochalmblick of in het Skicircus!

Er zijn ook prachtige skitochten te maken rond Mallnitz. In de winter kun je stoppen bij het Hannoverhaus op 2.565 meter hoogte en daar overnachten.


Als je zin hebt om Mallnitz en de Ankogel te verkennen, kun je je verblijf boeken op www.mallnbach.com.


30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page