top of page

Winter

in Mallnitz

Wintersport-in-Mallnitz.jpg

Mallnitz | Ankogel | Mölltaler Gletscher

In de winter verandert Mallnitz in een sprookjesachtige wereld. Het dorp heeft een eigen skigebied genaamd Ankogel (2636m). Vanaf Mallnbach Apartments ligt dit gebied op 5 minuten afstand. De skibus stopt voor het huis, waardoor de auto dus kan blijven staan.  
Ankogel kenmerkt zich doordat het een rustig, compact en sneeuwzeker gebied is. Ideaal voor gezinnen en startende wintersporters. Maar ook voor de meer ervaren wintersporter biedt dit gebied voldoende uitdaging. 

 

Op 20 minuten rijden is de Mölltaler Gletscher (3122m). Skiën is mogelijk gedurende 9 maanden per jaar. 

 

Met 1 skipas zijn beide skigebieden toegankelijk. 

Een dag wintersport in het gebied van Bad Gastein is mogelijk door de goede verbinding via de Auto Schleuse Tauernbahn, helaas is dit gebied niet toegankelijk met de skipas van Mallnitz Ankogel en Mölltaler Gletscher.  

Verse sneeuw

Langlaufen 

De laatste jaren wordt het langlaufen steeds populairder. 
De Langlauf loipes in en rondom Mallnitz, met een totale lengte van circa 25km, zijn één van de mooiste in Karinthië. De loipes brengen de langlaufer op de mooiste plekken en bijhorende uitzichten. De start van de loipes bevindt zich middenin het dorp, hier is ook een groot parkeerterrein zodat de auto gemakkelijk geparkeerd kan worden.

Guy Skiën

Toerskiën (+Freeride)

Skigebied Ankogel heeft ca. 20 kilometers aan blauwe, rode en zwarte pistes. Skigebied Mölltaler Gletscher heeft ook ca. 20 kilometers aan blauwe, rode en zwarte pistes.
Maar liever buiten de blauwe, rode óf zwarte pistes skiën of snowboarden? 
Probeer dan eens de Free ride! 
Free ride skiën en snowboarden in het prachtige Mallnitz - Ankogel en/of  Flattach - Mölltaler Gletscher.

Toerskiën wordt met de dag populairder. Zelf met de ski's omhoog en in de poedersneeuw afdalen. In Mallnitz en omgeving zijn tal van routes voor het toerskiën. Geen uitrusting? In het dorp kan je een uitrusting huren bij Wolliger Sports. Weg van de massa, in de natuur. Daarom wordt het toerskiën steeds populairder! 


 

Ski Road

Rodelen 

Klassiek sleeënd naar beneden op één van de langste verlichte rodelbanen in Karinthië. Lopend of met een busje de slingerende weg naar boven. Tot het punt waar plaats genomen mag worden op de slee. De muts wordt goed opgezet, de snowboots worden extra aangetrokken, de sjaal nog extra om de nek geknoopt, de juiste houding wordt genomen en een klein zetje is voldoende om naar beneden te roetsen. Maar 1 keer is natuurlijk nooit genoeg. Voor de tweede keer roetsend naar beneden. En aan het einde van de rit, een heerlijke warme choco bij de Stockerhütte met de adrenaline nog gieren door het lijf. Genieten met een hoofdletter G. 

CONTACT

Tel. +43 664 514 6964

E. info@mallnbach.com
W. www.malllnbach.com

Stappitz  85
Mallnitz, Karinthië 

  • Facebook
  • Instagram

Mallnbach

Unieke ligging in Oostenrijk tussen de bergen. Rust, actief of een mix van beide? Mallnbach apartments in Mallnitz is het juiste adres voor de wintersport of zomervakantie.

 

bottom of page