top of page

LOW season meets HIGH season, Bye Bye construction work, Hello Guests... Reading Time -- 2-3 minutes

We kunnen het niet geloven.

Zonder een lockdown voorafgaand het seizoen, is het tijd voor HET seizoen.

WOW!

Onze vierde winterseizoen, maar het derde met jou als onze gast. Wij zijn blij!


De afgelopen tijd hebben de onverwachte situaties in de wereld ons laten zien dat niets blijft zoals het was. Prijzen die de lucht in schieten, vrede en oorlog dichtbij elkaar, ziektes die alsmaar erger lijken te zijn en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar wat wij de afgelopen tijd hebben geleerd is dat je moet genieten van elk moment die je gegeven is, cliché maar waar.


Genieten hebben we echt niet elke seconde gedaan hoor… Bijvoorbeeld tijdens onze grote verbouwing vanaf eind september tot midden december. Het zat niet elke dag mee, maar het resultaat mag er zijn. Het bouwstof zat overal, inclusief onszelf, maar wat was dit het waard omdat de nieuwe waterleidingen voor 4 appartementen een feit zijn. Een constante temperatuur, een goede straal onder de douche… genieten doen we nu van de nieuwe keukens (inclusief vaatwassers) van de appartementen stappitz & alm blick. Wist je da we stiekem heel jaloers zijn op de badkamers in deze appartementen… (onze privé badkamer is nog uit het jaar ‘70, met retro dan retro groene meubels / tegels)

Maar hé, alles voor jou, onze gast!


Het was ook niet altijd genieten onder het dak van ons eerste gebouw. Met de wind die hard blies, ruimden we alles op van het jaar ‘60 tot nu. Maar met een goed doel, met de stijgende energiekosten, was het dak isoleren ook een grote prioriteit. Met de temperaturen ruim in de min op dit moment, merk je nu al dat de warmte blijft waar het hoort.


Waar we in Juli al onze 10 ton pellets hebben besteld (waar we alles mee verwarmen), was het lang onzeker of we op tijd de pellets geleverd kregen. Gelukkig kwam op 4 november onze 10 ton aan. Even slikken dat deze tankbeurt dubbel zo duur is als het jaar ervoor. Tegen deze inflatie kunnen we helaas niet op, juist omdat we onze appartementen voor een ieder betaalbaar willen houden, daarom zoeken we nu een verantwoorde manier om onze gasten bewust te maken van de ook hier stijgende kosten.


Willem Jan kwam de afgelopen weken, elke dag poolshoogte nemen na zijn kindergarten, en zag de bouwput steeds meer veranderen in ‘nieuwe woningen’. Trots zei die elke dag tegen zijn papa: wat heb je weer hard gewerkt. En ik? Ik accepteerde dat én was het er helemaal eens. Wetende dat die zonder zijn assistent (ik) ook niet alles voor elkaar kreeg, hihi.


Nog een paar nachtjes, en dan gaat het los! Vanaf de 17e van december staan er weer vreemde (of juist bekende van terugkomende gasten) auto’s op onze oprit. Zitten we weer met zijn allen rondom het kampvuur, proosten we met gluhwein, happen we weer van onze tasty burgers, slurpen we van de soep met de pizza 2.0 en genieten we samen met jou als onze gast van het winterse Mallnitz en omgeving.


Dit jaar knallen we uit met de traditie getrouwe Nederlandse Oliebollen, en een bubbel om ons, jou, onze lieve volgers én een ieder die ons lief is, te proosten op een waanzinnig 2023.


275 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page